Dobermanns in onze opvang:


Dobermanns in onze opvang worden tijdens een controle bezoek bij de dierenarts indien nodig geënt, ontwormt en gechipt.
Diesel    GEPLAATST!.

Diesel is een reu van bijna 6 jaar oud (geb; 04-04-2007), kleur: black & tan, niet gecoupeerd, wel gecastreerd. Kan goed met paarden, koeien en schapen maar niet met katten. Kan goed met kleine en grote kinderen. Alleen thuis zijn is géén probleem en mee in de auto kan maar dan wel liever in de bench.

Omschrijving:
Diesel is eerder via onze bemiddeling herplaatst, helaas klikte het niet met de daar al aanwezige Dobermann, dit kwam geheel niet van Diesel zijn kant. Diesel heeft geen problemen met andere honden, hij blijft liever bij de baas dan dat hij naar andere honden loopt.

Inmiddels is diesel al weer 2 weken bij een van onze gastgezinnen die hem ervaren als gemakkelijke en lieve hond. Als Diesel los loopt gaat hij niet verder dan 10 meter bij je vandaan en wacht dan weer tot jij dichterbij komt om samen verder te gaan. Je kunt uren met hem spelen met bal of stok, hij is de laatste die geen zin meer heeft. Ook met de fiets gaat hij graag mee de natuur in, hij loopt keurig bij je (ook los) en past zijn tempo aan dat van de baas aan. Diesel is een altijd vrolijke, lieve, enthousiaste, en aanhankelijke hond die even graag speelt als geknuffeld wordt.

Diesel heeft geen interesse in andere honden. Hij kan prima los lopen. Aan de riem kan hij zich soms verdedigend opstellen, maar meer dan grommen of blaffen is het niet. Hij kent de basiscommando’s goed en doet alles voor een koekje. Spelen met de bal of stok kan niet lang genoeg duren volgens Diesel. Diesel wacht bij thuiskomst netjes bij de deur tot iedereen binnen is en komt dan ook mee naar binnen. Hij is verzot op comfort, hij wil graag op de bank liggen maar doet dat alleen na goedkeuring. Hij slaapt ’s nachts in zijn bench waar hij uit zich zelf ook in gaat liggen als hij eens niet op de bank mag.

Update:  
Diesel in afgelopen maandag terug geweest voor controle aan zijn staart. De dierenarts was tevreden met de verbetering in een paar dagen, en heeft ons weg gestuurd, met mocht het zo blijven verbeten hoef ik jullie niet terug te zien. gelukkig wat een opluchting, geen amputatie van......   Diesel is dan ook een keurige patiënt en blijft er goed vanaf, laat de zalf goed intrekken. Gaat dus helemaal goed komen met deze stevige staartmans.
 
 


Wolverine of Toret's Tycoon Hoeve, roepnaam Wolf.     GEPLAATST!.

Wolf is een reu van bijna 4 jaar oud (geb: 2-11-2009), Kleur: black en tan, niet gecoupeerd en niet gecastreerd. Hij kan met andere honden. Kan niet met katten. Kan grote met kinderen. Een paar uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Wolf is in onze opvang gekomen op 5 oktober 2013 en ziet er op een paar kleine plekjes na goed uit. We maken een afspraak voor hem met onze dierenarts voor een chek-up, hij wordt dan gelijk geënt inclusief kennelkuch en een wormenkuur. Wolf is een broer van Xena of Toret's Tycoon Hoeve die ook in onze opvang zit.

UPDATE 17-10-2013
Wolf hebben wij opgehaald bij een beveiligingsdienst waar hij de laatste 2 jaar werd gebruikt als waakhond op een bedrijventerrein waar hij overdag in een buitenkennel vertoefde en 's-avonds en 's-nachts los op het terrein liep te waken. Er is met hem getraind, hij kent alle commando's zeer goed en luistert ook goed. Toch is hij niet vergeten dat hij de eerste twee jaar in een huisgezin heeft gewoond want hij pakte de draad van in een huis wonen snel op. Wolf is erg lief voor kinderen en volwassenen. Hij is ook zindelijk.

Wolf wordt alleen geplaatst bij mensen met aantoonbare ervaring met grote (waak)honden.

 


Elvis zoekt (opnieuw) een nieuwe baas.    GEPLAATST!.

Elvis is een reu van 6 maanden jong (geb: 05-05-2013), kleur black & tan. Hij kan met andere honden. Kan met eigen katten. Kan grote kinderen. Een paar uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijvingen:
(Elvis is door omstandigheden die absoluut niet waren voorzien terug gekomen in onze opvang.) 

Elvis is een bijzonder vriendelijke pup van zes maanden oud. Hij is, zoals alle pups, werkelijk onvermoeibaar en behoorlijk onstuimig.  Elvis is een zeer sociale, vrije en zelfverzekerde hond met een mooi, open karakter. Hij is nergens bang voor. Niet voor andere honden, maar ook niet voor gekke, harde geluiden. Naar mensen toe is hij ook erg vriendelijk. Hij vindt iedereen aardig en springt het liefst bij wildvreemde mensen op schoot. Kleine kinderen vindt hij ook machtig interessant, maar hij heeft dan de neiging er bovenop te springen, omdat hij wil spelen.  Door zijn onstuimigheid plaatsen wij Elvis liever niet in een al te druk gezin met hele jonge kinderen. In de auto piept Elvis heel even. Maar daarna gaat hij al snel liggen slapen.  

Qua opvoeding is Elvis een pup die enorm snel leert. Hij lijkt erg intelligent en vindt het leuk om te trainen samen met je en is dol op zijn positieve beloning, Het voertje. Qua zindelijkheid gaat het met Elvis erg goed, mits hij natuurlijk nog regelmatig wordt uitgelaten. Elvis kan inmiddels een paar uurtje alleen thuis iets wat door de nieuwe baas zeker verder geoefend en uitgebouwd moet worden. Elvis is overigens ondertussen gewend om met een kat in huis te leven. Hij is soms wat opdringerig, doordat hij met de kat wil spelen, maar is dan wel snel onder de indruk als de kat een mep geeft of blaast. Dus dat is goed. Op straat gaat hij hard blaffen tegen vreemde katten, dit dient ook onmiddellijk gecorrigeerd te worden.  

In het bos, een park of ander losloopgebied kan Elvis prima loslopen. Hij is alert en komt zodra je hem roept netjes voor je zitten. Net als iedere dober vraagt Elvis om een actieve baas die graag met hem aan de slag wil om hem op te voeden tot een sociale stabiele Dobermann. Interesse in deze geweldige jonge puber en bij jij diegene die weet wat een jonge dober inhoud, actief ingesteld reageer dan zeker om nader kennis te maken met deze kanjer.

 


Roos zoekt een nieuwe baas.    GEPLAATST!.

Roos is een teef van 7 maanden jong (geb: 14-03-2013), kleur: black & tan. Ze kan met eigen katten. Kan met kleine en grote kinderen. Een paar uurtjes alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Roos is in onze opvang gekomen op 25 oktober 2013. Ze kent de basiscommando's "zit", "af", "lig" en "blijf" en luistert goed. Ze is een bench gewend.

 


Xena of Toret's Tycoon Hoeve.  GEPLAATST!.

Xena is een teef van bijna 4 jaar oud (geb: 2-11-2009), kleur: bruin, niet gecoupeerd wel gesteriliseerd. Ze kan niet met andere honden. Kan niet met Katten. Kan met grote kinderen. Een paar uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Xena is in onze opvang gekomen op 5 oktober 2013 en ziet er iets wat gehavend uit met o.a. littekens en een wond waarvoor we een afspraak gaan maken met onze dierenarts, ze wordt dan gelijk geënt inclusief kennelkuch en een wormenkuur. Xena is een zus van Wolverine of Toret's Tycoon Hoeve roepnaam Wolf die ook in onze opvang zit.

UPDATE 17-10-2013
Xena hebben wij opgehaald bij een beveiligingsdienst waar ze de laatste 2 jaar werd gebruikt als waakhond op een bedrijventerrein waar ze overdag in een buitenkennel vertoefde en 's-avonds en 's-nachts los op het terrein liep te waken. Er is met haar getraind, ze kent alle commando's zeer goed en luistert ook goed. Toch is ze niet vergeten dat ze de eerste twee jaar in een huisgezin heeft gewoond want ze pakte de draad van in een huis wonen snel op. Xena is lief voor mensen maar niet voor andere dieren w.o. honden. Ze is zindelijk.

Xena wordt alleen geplaatst bij mensen met aantoonbare ervaring met grote (waak)honden.

 


Alain van de Groote Maat is  GEPLAATST!.

Alain is een reu van bijna 7 jaar oud (geb: 31-07-2006), kleur: bruin, niet gecoupeerd, wel gecastreerd. Hij kan met andere honden echter alleen met teven. Kan niet met katten. Met kleine en grote kinderen. Een uur of 4 alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Alain is een erg lieve hond die goed kan opschieten met andere honden en kleine en grote kinderen.

Reden van afstand:
Wegens gezondheidsproblemen van zijn baas.

Binnenkort komt er van het opvangadres een update omtrent het gedrag en vorderingen om hem te laten wennen aan een kat in huis.

 


Princess is  GEPLAATST!.

Princess is een teef van 1 jaar oud (geb: 19-05-2012), kleur black & tan, niet gecoupeerd en niet gesteriliseerd. Ze kan met andere honden. Kan niet met katten. Kan met kleine en grote kinderen. Kan na gewenning alleen thuis zijn. Kan mee in de auto.

Omschrijving: Update 24 juni 2013
Princess is vanuit Hongarijen in onze opvang gekomen op 3 juni 2013. Ze komt uit een éénmalig nestje van een Nederlandse gezin die daar toen woonden. Prinscess is door de fokker terug gehaald en aan onze stichting overgedragen omdat ze niet goed werd verzorgd. Ze is vriendelijk, en soms iets terughoudend  naar volwassen mensen, met (kleine)kinderen en met andere honden heeft ze geen problemen. Momenteel vertoefd ze bij een opvangadres met een Dobermann-reu van 4 jaar oud en dat gaat erg goed. Ze liggen soms samen in één mand en kunnen uit elkaars voerbak eten. Onderling is er ook géén jalouzie wanneer de één wordt aangehaald door het opvang adres en de ander niet. Buiten gaat het goed zonder bang te zijn voor auto's of scooters.

Princess is momenteel 3 weken in onze opvang en geschikt voor herplaatsing. Ze is zindelijk en erg lief. Op de borst heeft ze een wit vlekje dat haar alleen maar leuker en tussen andere Dobermanns herkenbaar maakt. In Hongarijen heeft ze niets geleerd en moet dus nog wel het één en ander leren want alle basiscommando's kent ze nog niet, zit op commando doet ze al wel. Met een consequente baas zal dat zeker lukken want ze is nog jong en leergierig.

Wij zoeken een leuk baasje voor Princess met het liefst een vrijstaand huis of (woon)boerderij zonder katten, kippen en eenden, want daar gaat ze achter aan.

 


Brownie & Mika zijn  GEPLAATST!.

Brownie (L) en Mika zijn in onze opvang gekomen op 30 mei 2013 en zijn 2 reutjes van 10 weken oud (geb: 20-03-2013), kleur bruin. Ze hebben géén stamboom.
 


Brownie is  GEPLAATST!.

Update 2 juni 2013.
Brownie is een zeer open pup naar andere mensen en honden, hij is graag op ontdekkingstocht en heeft een goed herstelvermogen als hij even ergens van schrikt. Van alle geluiden in het huis is hij totaal niet onder de indruk. Hij is al een paar keer mee in de auto geweest, hij piept dan even maar is al snel op zijn gemak en gaat lekker liggen of kijkt een beetje naar buiten. Bij het opvangadres zit hij met nog met een volwassen reu en 2 teven, die hij erg graag uitdaagt om te spellen. Hij reageert ook erg goed op een snauw als hij te wild doet. Brownie is een mannetje wat heel erg graag zijn zin krijgt, zo klein hij is, hij weet wat hij wil, lukt hem iets niet of kan ie niet bij een speeltje dan word meneer opgewonden en gaat blaffen. Hij vind de meubels niet echt interessant, maar snoeren en kabels des te meer.

Uw interesse gewekt?.
 Klik hier  voor een aanvraagformulier.
Wanneer u eerder een aanvraagforumulier hebt ingevuld dan is een reactie per e-mail voldoende.
 


Mika is  GEPLAATST!.

Update 2 juni 2013
Mika zijn gedrag komt in grote mate overeen met die van zijn broertje Brownie. Hij zit bij een opvangadres samen met een volwassen Dobermannteef. Samen spelen ze erg leuk met elkaar maar hij is wat rustiger dan zijn broertje en blaft niet zo erg wanneer hij zijn zin niet krijgt.

Mika is momenteel herstellende van kennelkuch, we waren er op tijd bij, krijgt zijn medicijnen op tijd en kucht al stukken minder. Wanneer de kennelkuch eind van deze week over is dan krijgen Mika en Brownie vrijdag 7 juni de 2e keer enting en zijn ze voor herplaatsing beschikbaar.

 


Carro van de Groote Maat is   GEPLAATST!.

Carro is een reu van 4 jaar oud (geb: 15-03-2009), kleur black & tan, niet gecoupeerd en niet gecastreerd. Hij kan met andere honden, echter alleen met teven. Kan niet met katten. Kan met grote kinderen. Kan alleen thuis zijn. Kan niet mee in de auto.

Omschrijving:
Carro is op 9 maart 2013 in onze opvang gekomen omdat de eigenaren wegens drukke werkzaamheden te weinig tijd voor hem hadden. In de inpandige garage waar hij zat werden wij argwanend en met de staart tussen de benen aangeblaft en omdat een bange hond in de regel niet te vertrouwen is hebben wij hem maar niet aangehaald. In de auto zetten was ook nog een hele toer want hij durfde onze bestelbus en autokennel niet in maar met behulp van de eigenaresse en een hondenkoekje lukte dat tenslotte.

Bij aankomst in Delft zijn er we eerst naar onze opslaglocatie gereden voor een fotosessie. Toen wij Carro uit de bus hadden gehaald werden we in eerste instantie eerst van hot naar her gesleurd want oei wat is hij sterk, nadat hij wat tot rust was gekomen zijn we eerst een stukje gaan wandelen en al snel kwamen we er achter dat hij na een flinke correctie stopt met trekken en naast je kwam lopen al moest dat wel enkel malen worden herhaald maar naar gelang de wandeling duurde ging dat steeds beter. Na de fotosessie is Jacqueline nog in de regen met hem gaan spelen en dat vond hij hartstikke leuk, het ijs was dus al een beetje gebroken.

 

Update 6 april 2013

I.v.m een medische aandoening heeft de update van Carro even op zich laten wachten, inmiddels is Carro weer helemaal gezond en op zoek naar een nieuwe baas met Dobermann ervaring,
 
(Op 10 maart, de 2e dag in de opvang, ontdekte we dat er bloed uit zijn penis kwam, we zijn daarvoor op maandag 11 maart onze dierenarts geweest die een iets wat vergrote prostaat constateerde en ons de andere dag terug liet komen met ochtendurine van Carro. Uit onderzoek bleek dat hij een ontsteking had en kreeg daarvoor een kuur van 8 dagen die bestond uit 2 x 2 tabletten + 1 x een capsule per dag. Enkele dagen na de kuur moesten we terug komen met weer urine, na onderzoek bleek dat de ontsteking verdwenen. Na nog een keer urine op kweek te hebben gezet waar niets uitkwam verklaarde onze dierenarts hem gezond.)

Ondertussen hebben we Carro alweer een maand in onze opvang en hebben we voor 100% zijn vertrouwen gewonnen. Carro is een forse hond met een gewicht van 42 kg, tijdens het uitlaten trekt hij niet (meer) aan de riem en negeert andere honden die hem aanblaffen behalve wanneer het grote reuen zijn dan weet hij wel van wanten en verweert zich kranig, maar over het algemeen heeft Carro buiten geen problemen met andere honden, wanneer hij er één in de verte aan ziet komen gaat hij al plat op zijn buik liggen en als ze vlak bij hem zijn staat hij nieuwsgierig al kwispelend te snuffelen. Hij kan het binnen en buiten heel goed vinden met Odine de gesteriliseerde teef van Jacqueline, hij kan alleen thuis zijn en zelfs met Odine er bij gaat dat heel goed. Buiten kan iedereen hem aanhalen en vind het prima maar sta je voor hem te lang met iemand te praten dan gaat hij lopen klieren door in de riem te bijten en er aan te rukken en tegen je op te springen, wanneer je dan de riem uit zijn bek wil halen omdat hij dan op het commando los weer eens niet reageert dan hapt hij in je pols of arm wat nog al eens gevoelig kan zijn met zo'n grote bek met tanden.

In huis wilde hij ons in het begin gaan domineren en vertoonde hij rijgedrag wat absoluut niet werd getolereerd door ons. Carro heeft ook het in het begin niet zo op visite die hij nog nooit eerder heeft gezien, hij gaat dan dreigend voor ze staan grommen en blaffen en doet dat zo hard dat we al verschillende knikkende knieén hebben gezien. Het gaat wel met een paar minuten over en wanneer de persoon in kwestie voor een 2e maal op visite komt dan doet hij dat niet meer maar we zijn wel bezig hem dat af te leren en boeken al succesjes.

 


Duncan is    GEPLAATST!.

Duncan is een reu van 7 maanden oud (geb: 18-08-2012), kleur: black and tan, niet gecoupeerd en niet gecastreerd. Hij kan met andere honden. Kan na gewenning met katten. Kan met kleine en grote kinderen. Een paar uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Duncan is ondergebracht bij 1 van onze opvangadressen, de kennis making met de andere honden is perfect verlopen. Zowaar we hem tot nu toe hebben kunnen observeren, ervaren we Duncan als een een zeer lieve jonge onstuimige hond, Hij vind alles en iedereen even aardig, kinderen, volwassen andere honden. Het leven is voor hem 1 groot feest. Hij is gek op speeltjes en vermaakt zich hier dan ook graag mee. Door gebrek aan tijd bij zijn vorige baas, heeft hij wel energie te veel.  Hij is gewent een paar uur alleen thuis te zijn, en verbleef dan in een bench. Duncan heeft dan wel de puppy cursus doorlopen, maar heeft nog wel de nodige basis opvoeding nodig. Wij zijn er van overtuigd als hij lekker buiten kan ravotten en rennen, hij al meer dan de helft rustiger zal zijn in huis. Aangezien hij nog maar net hier is zullen wij over een paar dagen een up date geven.

Update! 
Duncan voelt zich na een kleine week al aardig thuis, wij ervaren hem als een zeer lieve hond, een vriendelijke open karakter. Hij kan zeer goed overweg met de andere honden bij het opvangadres. Hij gaat graag mee in de auto, om daarna lekker te rennen en  te dollen tijdens de wandeling. Wij merken nu hij veel uitdaging krijgt lichaamelijk en geestelijk dit heel erg tengoede van hem komt, hij weet steeds meer de rust in huis te vinden. Duncan is zeer leergierig. Hij reageert op alle bezoekes even vrolijk, soms iets te dol, maar daar is het een jonge hond voor. Aan de riem loopt hij al aardig netje mee.

 


Duko is   GEPLAATST!.

Duko is een reu van 1 jaar en 10 maanden oud (geb: 17-06-2011), kleur: black & tan, niet gecoupeerd wel gecastreerd. Ze kan met andere honden. Kan met eigen katten. Kan met kleine en grote kinderen. Alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Duko is op 24 maart 2013 in onze opvang gekomen wegens ziekte van de eigenaresse. Hij is lief, aanhankelijk en speelt graag met zijn speeltjes. Met opvang-Dobermann Carro, waar mee hij samen bij het opvangadres zit, gaat het hartstikke goed. Duko "gecastreerd" is onderdanig naar Carro die "niet gecastreerd" is, zonder ruzie spelen ze met elkaar speeltjes ook hebben ze geen voernijd naar elkaar.

Duko heeft puppycursus A en B gedaan en luistert goed en is waaks. Met het uitlaten trekt hij niet aan de riem en loopt keurig samen met Carro mee. Zindelijk is hij ook en niet kieskeurig met eten. Duko heeft een export stamboom uit Spanje en is van een gelegenheidsnestje van Nederlanders die in Spanje wonen. Zijn ouders zijn van erkende Dobermannfokkers. Over enige tijd volgt een update hoe het verder met Duko gaat.


Monkey is   GEPLAATST!.

Monkey is een teef van 4½ jaar oud (geb: 17-09-2008), kleur: black & tan, gecoupeerd aan de staart en gesteriliseerd. Ze kan met andere honden echter alleen met reuen. Kan niet met katten. Kan met grote kinderen. Een paar uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Monkey is super lief, aanhankelijk en waaks, ze speelt graag met een bal of stok. Tijdens het uitlaten trekt ze niet aan de riem en luistert goed. Ze kent de basiscommando's. Ze is behoorlijk groot voor een teef en weegt 37 kg. Omdat ze nog wel eens bij binnenkomst tegen je op wil springen om je een ferme lik te geven is plaatsing in een gezin met piepkleine kinderen niet aan te bevelen. We zijn al bezig het tegen je opspringen af te leren maar het toekomstige nieuwe baasje zal daar verder mee moeten gaan. Monkey haar stamboom naam is "Livonisa Baronesa Laireina Laiura" ze komt uit Latvia maar de stamboom is niet in ons bezit.

                                                                                     

 

Uw interesse gewekt?.
 Klik hier  voor een aanvraagformulier.
Wanneer u eerder een aanvraagforumlier hebt ingevuld dan is een reactie per e-mail voldoende.


 


 Shamira is  GEPLAATST!.

Shamira is een teef van bijna 6½  jaar oud (geb: 26-11-2006), kleur: bruin, gecoupeerd aan oren en staart en gesteriliseerd. Ze kan met andere honden. Kan niet met katten. Kan met kleine en grote kinderen. Alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Shamira is lief, aanhankelijk en rustig van aard.

Ze heeft via één van onze lijsten van gegadigde voor een "wat oudere Dobermann" een liefdevol thuis gevonden en met een proeftijd van 2 weken geplaatst.

 


Henzo van de Donauhoeve is  GEPLAATST!.

Henzo is een reu van 4½ jaar oud (geb: 25-05-2008), kleur: black en tan, niet gecoupeerd wel gecastreerd. Hij kan met andere honden, echter alleen met teven. Kan niet met Katten. Kan met grote kinderen. Alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Henzo is op 26 februari 2013 door de SDRN bij mensen uit België opgehaald en in de opvang genomen. De eigenaar wordt door zijn baas overgeplaatst naar Moskou waarbij Henzo niet mee kan. Onze eerste indruk van Henzo is goed. Hij kent de basiscommando's zeer goed, is een bench gewend en kan opschieten met Monkey de opvang-Dobermannteef waarbij hij in de opvang zit.
 

Update! 4 maart 2013
Henzo zit vandaag een week in opvang van de SDRN en wij ervaren hem als een super lieve, vriendelijke en zeer sociale hond die met iedereen kan opschieten, kinderen groot en klein, grote mensen andere honden alles en iedereen vind hij even leuk. Henzo is beslist niet hyperactief en niet dominant. Hij valt niet uit naar voetgangers, trimmers, fietsers, bromfietsers, motoren, auto’s en wat nog meer over s’Heeren wegen raast. Hij trekt bijna niet aan de riem, is waaks en heeft  cursussen bij hondenschool Temse en Martin Gaus gevolgd. Hij kent de basiscommando’s en meer “zit”, “af”, “voet”, “kijk”, “zit voor”, “kussen” (voor naar zijn plaats), ”hier”, “volg”,  “terug” en als je een “poot“ vraagt krijg je die ook. Kort om een geweldige hond. Nadelen als je het zo wilt noemen zijn er ook en moet verder aan gewerkt worden, hij springt tegen mensen aan die op visite komen en blaft achter het raam naar andere honden.

 


Debby van Schuylenburcht is   GEPLAATST! 

Debby is een teef van 3 jaar oud (geb: 19-08-2009), kleur black & tan, niet gecoupeerd wel gesteriliseerd. Ze kan met andere honden. Kan niet met katten. Kan met kleine en grote kinderen. Een uur of 6 alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Debby is zondag 11 november 2012 in onze opvang gekomen omdat de oudere eigenaren haar buiten niet meer de baas konden, ze trok o.a. aan de riem en konden haar niet meer houden.

Momenteel hebben we Debby zover dat ze buiten niet meer aan de riem trekt, ze is op dat onderdeel heel goed te corrigeren en luistert goed. Met andere honden buiten is wisselend, de ene benaderd ze vriendelijk en een ander blaft ze aan. In huis gaat het heel goed met andere honden. Buiten reageert ze op hardlopers, bromfietsers en tractoren, ze wil er dan achteraan, wanneer je het aanziet komen is ze wel goed te corrigeren, we laten haar dan zitten en belonen haar met woorden uitbundig wanneer ze zich goed houd en dit begint heel langzaam vruchten af te werpen. Debby is een klein teefje dus wel goed handelbaar voor jongere mensen. Debby is erg waaks.

Wij zo zoeken voor Debby en goede en geduldige baas die verder wil gaan met socialiseren, wij hebben in ruim een week al heel veel bereikt dus het is goed te doen. Het liefst zoeken wij mensen met een vrijstaandhuis met een ruime afgeschermdetuin er omheen, ze kan dan tevens uitstekend dienst doen als bewaking voor in en rond het huis, een mooie back up voor als de stroom en/of de alarminstallatie uitvalt.

Debby heeft een stamboom en de entingen zijn geldig tot 6 november 2013.